Clarissa Filius
Clarissa Filius op 7 november 2019

Booming genomineerd voor de Dutch Search Awards

De Dutch Search Awards worden jaarlijks uitgereikt om excellentie in de Nederlandse search-industrie in de spotlights te zetten. De jury is onder de indruk van het resultaat dat Booming haalde voor haar klant Trubendorffer en nomineert Booming als kanshebber voor de beste SEO campagne van 2019. Met hun strategie hielp Booming in 12 maanden Trubendorffer aan 2693% meer bezoekers uit Google, 30% meer leads en 13K minder kosten.

In april 2018 kreeg Trubendorffer te maken met een algemene beleidswijziging van Google Ads die specifiek de verslavingszorg raakte. Adverteren op “verslaving”-gerelateerde termen was niet tot nauwelijks meer mogelijk, waardoor het aantal leads uit Google Ads een klap kreeg. Er moest een oplossing komen om de beoogde groei door te zetten.

Dankzij implementatie van de SEO strategie vanuit Booming is het verlies aan traffic en leads, door de beperkingen van Google Ads, uiteindelijk volledig gecompenseerd. Er is een stijging van 30% meer leads – stuk voor stuk mensen die Trubendorffer mogelijk kan helpen om van hun verslaving af te komen. Dat te samen met 2693% meer bezoeker uit Google en 13.000 euro minder kosten, bleek een nominatie waardige formule.

Het effect van de strategie is boven verwachting. In 2019 hadden we een target neergezet en die hebben we halverwege het jaar al gehaald. Dat we al binnen enkele maanden beter scoren dan onze top 5 grootste concurrenten is ongelofelijk! Dankzij Booming kunnen we zoveel mogelijk verslaafden in Nederland zo goed mogelijk helpen Roberto de Fost, van Trubendorffer

Peter van de Graaf, Partner en SEO specialist bij Booming: “Dat de Booming SEO aanpak zich al op bijna 100 klanten bewezen heeft, biedt nog steeds geen garantie op succes. Bij Trubendorffer kregen we uiteindelijk voldoende controle over alle benodigde aspecten, waardoor het resultaat inmiddels een weloverwogen ROI-berekening is geworden. Goed omgaan met onzekerheid, dat is sterke SEO!”

Bekijk hier de volledige Trubendorffer SEO case