Hoe voorkom je een Google Penalty?

Niemand zit te wachten op een Google penalty. Het krijgen van een penalty, en dus het verliezen van je posities in Google, kan grote impact hebben op je organisatie. Daarom moet je hier bij grote wijzigingen, een redesign of een SEO-migratie absoluut bij stilstaan. Toch is het risico op een penalty niet groot, althans als je de migratie of wijzigingen op de juiste wijze uitvoert.

Wat is een Google Penalty?

Wanneer je je niet aan de richtlijnen van Google houdt kan dit resulteren in een Google penalty. Dit betekent dat je jouw posities kunt verliezen en dus ook de business die je daaruit haalt.

Je kunt een Google penalty krijgen:

  • na een Google Update
  • als je website wordt gehackt
  • of door onnatuurlijk linkbuilding technieken.
  • Door fouten bij site migraties

Het is overigens een mythe dat je door duplicate content een Google penalty kunt krijgen. Een officiële Google penalty krijg je alleen als je de richtlijnen van Google overtreedt.

Wat veel mensen niet weten is dat je óók tijdens een (domein) migratie (of bij het samenvoegen van domeinen) risico loopt op een penalty. Door o.a. een foute redirection strategie kan Google het zien als een “SEO-truc” en dit kan resulteren in een domein reset. Je raakt daarmee zo goed als al je traffic kwijt.

 

Voorkom het verlies van traffic

Laat SEO migratie soepel verlopen

 

Wat is het gevolg van een Google penalty?

Een Google penalty kan grote gevolgen hebben voor je website en dus je organisatie. Neem als voorbeeld het domein vd.nl, dat na een online doorstart getrakteerd werd op een Google reset. De voortzetting van een domeinnaam op een nieuw platform moet aan veel eisen voldoen om niet als “SEO-truc” te worden gezien. Dat ging in dit geval fout, met een Google reset tot gevolg.

In het ergste geval zal het domein door de reset nooit meer volledig genieten van de eerder opgebouwde linkwaarde en het daaruit verkregen ranking-potentieel. Dit betekent dat de waarde die je over al die jaren hebt opgebouwd is verloren. Er moet weer van vooraf worden begonnen.

 

Zo voorkom je een Google reset met de juiste SEO migratie aanpak

Het voorkomen van een Google penalty tijdens een SEO migratie is noodzakelijk. Heb je eenmaal een reset te pakken dan kun je de verloren linkwaarde nauwelijks meer terugkrijgen. Bij een succesvolle SEO migratie komt veel kijken, zorg daarom dat je de juiste expertise erbij in huis haalt. Kies voor SEO migratie begeleiding  om zeker te zijn dat je al jouw SEO-waarde meeverhuist.

 

Ga je over naar een nieuw platform of domein?

Boek nu jouw gratis SEO migratie-consult