Yext

Officiële antwoorden geven op consumentenvragen

Yext is een Local Search tool. Kijk hier voor een vergelijking van meerdere Local SEO tools.

Wat is Yext?

Yext is een marketing tool bedacht in 2006. Met Yext kan je officiële antwoorden geven op consumentenvragen. Dit kan via de eigen website, zoekmachines, stemassistenten, apps, kaarten en chatbots. De missie van Yext is om bedrijven en organisaties over de hele wereld te helpen officiële antwoorden te geven overal waar mensen zoeken. De Yext Experience Cloud geeft bedrijven controle over hun feiten. Yext wil je beschermen tegen verkeerde informatie en wil de ultieme bron van waarheid online worden.

Met Yext kan je vragen op je eigen website beantwoorden, bestemmingspagina’s effectief inzetten, officiële antwoorden geven op meer dan 175 platformen van derden, reputatie managen en inzichten verkrijgen over je merk.

Local Search Optimalisatie

Bij Local SEO is het niet alleen een tool aanzetten. Een juiste mix van tooling, aanpak en methode zorgt voor een optimaal resultaat. Bij Local Search Optimalisatie van Booming wordt resultaat behaald door tooling en het denkwerk achter Local SEO te combineren. Er wordt gewerkt vanuit optimalisatie van Google My Business profielen, ranking verbeteren in Google Search & Maps en het vergroten van engagement van bezoekers.

Overzicht Local SEO features van Yext

De features beschrijven de omvang van de mogelijkheden van de tool en ondersteunen het personalisatieproces.

 • Review management
  Met Yext-recensies kan je alle beoordelingen van het bedrijf in het hele kennisnetwerk volgen en erop reageren. Je kunt rechtstreeks authentieke beoordelingen van eerste partijen genereren, waarmee je dit kan inzetten in nieuwe zoekervaringen.
 • Listings management
  Yext listing heeft controle over de feiten over jouw bedrijf in meer dan 150 digitale services wereldwijd. Vanuit Yext kunnen alle feiten over jouw bedrijf beheerd worden vanuit één omgeving.
 • Citation finder
  Met Yext worden citaties geïdentificeerd van jouw bedrijf en je concurrent. Het biedt hierbij ook mogelijkheden voor nieuwe kansen, waar je als bedrijf nu nog niet genoemd wordt.
 • Rapportage
  Met Yext worden praktische inzichten vertoond om conversies bij te houden en insight van alle gegevens in te zien. Met de Local SEO tools worden diverse dashboards vertoond en worden rapporten ontwikkeld op basis van de gegevens.
 • Aantal directories
  De directories bij Yext zijn onder andere Google Search & Maps, Yahoo maps, Bing Maps, Apple maps en Facebook. Yext heeft in totaal 28 directories die in Nederland gebruikt kunnen worden.

Yext versus andere Local SEO tools

Local SEO tools kunnen ingezet worden voor de ondersteuning van online zichtbaarheid op lokaal en regionaal niveau. Deze tools ondersteunen in Local SEO ranking; wanneer klanten lokaal op zoek gaan naar de dichtstbijzijnde locatie van jouw merk of bedrijf. We hebben 9 Local SEO tools vergeleken met onder andere Yext. Lees hier meer over de vergelijking van de Local SEO tools.

Local SEO met Yext

Yext is gericht op het geven van officiële antwoorden op consumentenvragen. Yext geeft bedrijven controle over hun eigen feiten. De Local SEO tool biedt daarnaast ook listings management, reputatiemanagement en een citation finder. Met Yext kun je schema-geoptimaliseerde bestemmingspagina’s maken die de organische vindbaarheid vergroot en klanten online helpen waar ze naar op zoek zijn.

Yext is een tool waar controle wordt bewaakt over officiële antwoorden van je bedrijf. Alles wordt verzameld en beheerd vanuit één omgeving. Maar Local SEO gaat niet alleen om de tool. Het denkwerk is een belangrijke factor. De juiste instellingen voor de tool moeten goed worden neergezet, de juiste methode moet gehanteerd worden en er moet een goede strategie achter zitten. Een mix van methode, aanpak en tooling zorgt ervoor dat de online zichtbaarheid wordt vergroot en dat jouw bedrijf optimaal resultaat behaalt. Voor meer informatie over de tool of Local SEO kun je contact opnemen met onze Local SEO expert.

Local Search tool kiezen

Welk systeem werkt voor welke uitdaging het beste? En hoe sluit je ze soepel op elkaar aan? Ik leg je alle kaders graag uit.

Stel mij een vraag

Clarissa Filius, Local Search specialist

Lennart Ruigrok