Whitespark

Verbeteren van rankings en het versnellen van succes bij lokale zoekresultaten

Whitespark is een Local Search tool. Kijk hier voor een vergelijking van meerdere Local SEO tools.

Wat is Whitespark?

Whitespark lost lokale zoekproblemen op en helpt om meer traffic te genereren. De Local SEO tool helpt bij het verbeteren van rankings, het stimuleren van business en het versnellen van succes bij lokale zoekresultaten. Whitespark bouwt tools en levert diensten die bedrijven en bureaus helpen met lokale zoekmarketing.

Whitespark biedt een Local Citation Finder, Local Rank Tracker, Citation Building & Audit Services en Local SEO consulting.

Local Search Optimalisatie

Bij Local SEO is het niet alleen een tool aanzetten. Een juiste mix van tooling, aanpak en methode zorgt voor een optimaal resultaat. Bij Local Search Optimalisatie van Booming wordt resultaat behaalt door tooling en het denkwerk achter Local SEO te combineren. Er wordt gewerkt vanuit optimalisatie van Google My Business profielen, ranking verbeteren in Google Search & Maps en het vergroten van engagement van bezoekers.

Overzicht Local SEO features van Whitespark

De features beschrijven de omvang van de mogelijkheden van de tool en ondersteunen het personalisatie proces.

 • Review management
  Bij Whitespark kunnen online beoordelingen en feedback van klanten beheerd worden vanuit één omgeving om verkopen te stimuleren. Whitespark helpt bij het opbouwen van een continue cyclus van feedback van klanten en beoordelingen die gebruikt kunnen worden om meer klanten te trekken.
 • Rank tracker
  Whitespark geeft inzichten in ranking-gegevens die jou een beeld geven van jouw online zichtbaarheid. Zoekwoorden kunnen gevolgd worden, vanaf meerdere locaties, voor verschillende soorten resultaten.
 • Citation finder
  De Local Citation Finder van Whitespark identificeert alle citations voor jouw beste gerangschikte competitie en vergelijkt ze met citations die je al hebt om de exacte citation-mogelijkheden te onthullen die je mist.
 • Rapportage
  Met Whitespark worden meerdere rapportages ontwikkeld. Bijvoorbeeld een volledige rapportage van alle citations in het lokale ecosysteem.
 • Aantal Directories
  De directories bij Whitespark zijn onder andere Google Search & Maps, Bing Maps, Apple Maps en Facebook. Whitespark heeft in totaal 8 directories die in Nederland gebruikt kunnen worden.

Whitespark versus andere Local SEO tools

Local SEO tools kunnen ingezet worden voor de ondersteuning van online zichtbaarheid op lokaal en regionaal niveau. De Local SEO tools helpen bij de ondersteuning om ervoor te zorgen dat je precies wordt weergegeven wanneer klanten op zoek gaan naar de dichtstbijzijnde locatie van jouw merk of bedrijf. We hebben 9 Local SEO tools vergeleken met onder andere Whitespark. Lees hier meer over de vergelijking van de Local SEO tools.

Local SEO met Whitespark

Whitespark ondersteunt bureaus en bedrijven bij lokale zoekmarketing activiteiten. Dit varieert van reputatiemanagement tot aan de citation finder en de GMB-service. De services van Whitespark helpen bij het verbeteren van rankings, het stimuleren van zaken en het versnellen van succes bij lokaal zoeken.

Met de juiste tool kunnen alle services vanuit omgeving beheerd en geoptimaliseerd worden. Maar….  met de tool red je het niet. Het denkwerk achter Local SEO is een belangrijke factor. De juiste instellingen voor de tool moeten goed worden neergezet, de juiste methode moet gehanteerd worden en er moet een goede strategie achter zitten. Een aantal factoren zoals methode, aanpak en tooling komen bij elkaar, wat zorgt voor optimaal resultaat in online zichtbaarheid. Neem contact op met de Local SEO expert voor meer vragen over de tool of Local SEO.

Local Search tool kiezen

Welk systeem werkt voor welke uitdaging het beste? En hoe sluit je ze soepel op elkaar aan? Ik leg je alle kaders graag uit.

Stel mij een vraag

Clarissa Filius, Local Search specialist

Lennart Ruigrok