User Centered Design

Is de online beleving van jouw klant optimaal?

Het is belangrijk dat bezoekers aan je website de gewenste informatie, producten en/of diensten vinden waar behoefte aan is. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar in praktijk blijkt dat niet zo eenvoudig te zijn. Problemen waar gebruikers regelmatig tegenaan lopen, zijn:

 • Wat kan ik allemaal vinden op deze site?
 • De landingspagina’s zijn onoverzichtelijk.
 • Waarom moet ik zoveel informatie invullen voor een bestelling?
 • Het salesproces verloopt stroef

Op alle devices (desktop, tablet of smartphone) verwacht de bezoeker een unieke ervaring en is het belangrijk je klant te verleiden tot het maken van de juiste keuzes. Experts gespecialiseerd in User Centered Design weten op basis van ervaring de User Experience aanzienlijk te verbeteren en levert je als organisatie veel op.

Wil jij eens naar jouw
User Experience laten kijken?

Wat is user Centered Design?

Een website of app moet voldoen aan de wensen en behoeften van je doelgroep om zo je organisatiedoelstellingen te realiseren. Kennis van je klant is cruciaal in deze. De gebruiker staat in alles centraal. Middels User Centred Design ontwikkel je bruikbare, gebruiksvriendelijk systemen. Het User Centred Design proces verloopt als volgt:

 • Analyse
  Met een probleemanalyse en beschrijving van de doelgroep worden gebruikerstaken beschreven en informatiestructuur vastgelegd.
 • Design
  Aandacht voor de conceptuele ontwikkeling en het creëren van een mentaal model.
 • Implementatie
  Uitwerken van prototypes op basis van de resultaten van de evaluatie.

Het betreft een iteratief proces dat continu dient plaats te vinden. UX-experts helpen je bij het doorlopen van dit proces en weten uit ervaring hoe je tot een perfect ontwerp komt waarbij de gebruiker centraal staat in de online communicatie.

Optimalisatie aan de hand van Usability testen

Goede, effectieve websites zijn veelvuldig getest op de gebruikers. Door in een vroegtijdig stadium bezoekers in een gecontroleerde omgeving opgestelde scenario’s te laten doorlopen, ben je in staat fouten uit jouw User Centered Design te halen. De focus bij de testen ligt volledig op gebruiksvriendelijkheid.

Doe de gratis UX-scan

Veel bedrijven en organisaties hebben geen enkel benul hoe hun website scoort op het gebied van Usability. Wil je weten hoe jouw website scoort? Neem contact op over de UX-scan en ontvang tips en trucs voor jouw webbureau of web-afdeling.