Uberall

Het aanbieden van ‘Near Me’ merkervaringen

Uberall is een Local Search tool. Kijk hier voor een vergelijking van meerdere Local SEO tools.

Wat is Uberall?

Uberall is opgericht in 2013 en helpt bedrijven meer controle te krijgen over de online zichtbaarheid en reputatie middels software oplossingen. Uberall is een Local SEO tool die bedrijven in staat stelt een ‘Near Me’ merkervaring te bieden. De ‘Near Me’ ervaring bestaat uit alle online contactpunten die een klant heeft met lokale outlets van een merk. Van het vinden, overtuigen, kopen en aanbevelen tot het terugkeren als vaste klant. Het Uberall-platform biedt Local SEO oplossingen om bedrijven te helpen lokale online zichtbaarheid op te bouwen via vermeldingen en citaties op platforms, apps en mappen waar klanten naar zoeken.

Met Uberall kan de klantervaring verbeterd worden. Met de Local SEO tool kan je automatisch alle locatiegegevens beheren vanuit één enkele bron. Uberall stelt je in staat om de online zichtbaarheid en lokale zoek rangschikking te verhogen.

Het hoofdkantoor van Uberall is gevestigd in Berlijn. Uberall heeft daarnaast kantoren in San Francisco, Londen, Parijs, Amsterdam en Kaapstad.

Local Search Optimalisatie

Bij Local SEO is het niet alleen een tool aanzetten. Een juiste mix van tooling, aanpak en methode zorgt voor een optimaal resultaat. Bij Local Search Optimalisatie van Booming wordt resultaat behaald door tooling en het denkwerk achter Local SEO te combineren. Er wordt gewerkt vanuit optimalisatie van Google My business profielen, ranking verbeteren in Google Search & Maps en het vergroten van engagement van bezoekers.

Overzicht Local SEO features met Uberall

De features beschrijven de omvang van de mogelijkheden van de tool en ondersteunen het personalisatieproces.

 • Review management
  Bij Uberall kun je de online reputatie van jouw bedrijf beheren vanuit één platform. Reputatiemanagement omvat bij Uberall het identificeren en volgen van de gevoelens van huidige en potentiële klanten over jouw product, dienst of locaties.
 • Listings management
  Uberall helpt bij de consistentie in updates en gegevens van het bedrijf bij diverse online platforms, mappen en navigatiediensten. Met Uberall kun je consistente en correcte vermeldingen op verschillende platforms beïnvloeden.
 • Local ads
  Met Uberall kun je lokale advertenties maken gericht op conversie om mensen te targeten die jouw product of dienst onmiddellijk nodig hebben en jouw bedrijf rechtstreeks willen bezoeken.
 • Rapportage
  Met Uberall kunnen rapportages gemaakt worden voor ranglijsten of verschillende metrics. Daarnaast maakt Uberall ook gebruik van AutoSync-technologie om onmiddellijk nieuwe update en recente informatie te vertonen.
 • Aantal directories
  De directories bij Uberall zijn onder andere Google Search & Maps, Apple Maps en Facebook. Uberall heeft in totaal 36 directories die in Nederland gebruikt kunnen worden.

Uberall geeft specifiek aan voor welke industrieën de tool beschikbaar is. Dit zijn de industrieën detailhandel, financiële diensten, automotive, B2B diensten, reizen en horeca.

Uberall versus andere Local SEO tools

Local SEO tools kunnen ingezet worden voor de ondersteuning van online zichtbaarheid op lokaal en regionaal niveau. De Local SEO tools helpen bij de ondersteuning om ervoor te zorgen dat je precies wordt weergegeven wanneer klanten op zoek gaan naar de dichtstbijzijnde locatie van jouw merk of bedrijf. We hebben 9 Local SEO tools vergeleken met onder andere Uberall. Lees hier meer over de vergelijking van de Local SEO tools.

Local SEO met Uberall

Uberall is een tool waarmee het mogelijk is om de online zichtbaarheid te vergroten. Uberall stelt bedrijven in staat om een ‘NearMe-merkervaring’ te bieden van online interactief tot offline verkopen. De Local SEO tool biedt Local SEO, Listings management, reputatie management, voice search optimalisatie en lokale advertenties.

Met de juiste tool kunnen alle gegevens van het bedrijf op meerdere platforms vanuit één omgeving beheerd en geoptimaliseerd worden. De mogelijkheden van de tool geven een ondersteuning bij Local SEO activiteiten, maar met de tool red je het niet. Het denkwerk achter Local SEO is een belangrijke factor. De juiste instellingen voor de tool moeten goed worden neergezet, de juiste methode moet gehanteerd worden en er moet een goede strategie achter zitten. Een mix van methode, aanpak en tooling zorgt ervoor dat de online zichtbaarheid wordt vergroot en dat jouw bedrijf optimaal resultaat behaalt. Neem contact op met de Local SEO expert voor meer vragen over de tool of Local SEO.

Local Search tool kiezen

Welk systeem werkt voor welke uitdaging het beste? En hoe sluit je ze soepel op elkaar aan? Ik leg je alle kaders graag uit.

Stel mij een vraag

Clarissa Filius, Local Search specialist

Lennart Ruigrok