Rank Tracker

Meer gericht verkeer naar de website

Rank Tracker is een Local Search tool. Kijk hier voor een vergelijking van meerdere Local SEO tools.

Wat is Rank Tracker?

Rank Tracker is een all-in-one platform voor SEO. Vanuit één dashboard biedt Rank Trackings SEO inzichten voor een bedrijf om gericht verkeer naar de website te leiden. Het algoritme van Ranking Tracker wordt continue verbeterd om maximale nauwkeurigheid aan te bieden.

Rank Tracker biedt SEO-inzichten dat nodig is bij het verkeer naar de website. Met de Local SEO tool kun je zoekwoorden onderzoeken, concurrenten analyseren en de positie in jouw zoekmachine volgen. Daarnaast kan je trefwoord rangschikkingen op meerdere website en zoekmachines volgen.

Local Search Optimalisatie

Bij Local SEO is het niet alleen een tool aanzetten. Een juiste mix van tooling, aanpak en methode zorgt voor een optimaal resultaat. Bij Local Search Optimalisatie van Booming wordt resultaat behaald door tooling en het denkwerk achter Local SEO te combineren. Er wordt gewerkt vanuit optimalisatie van Google My business profielen, ranking verbeteren in Google Search & Maps en het vergroten van engagement van bezoekers.

Overzicht Local SEO features van Rack Tracker

De features beschrijven de omvang van de mogelijkheden van de tool en ondersteunen het personalisatieproces.

  • Ranktracker
    De naam van de tool zegt het al. Rank Tracker is een tool waarmee je ranglijsten kan volgen en de positie van jouw bedrijf kan zien in de zoekopdrachten op basis van zoektermen. Zoekwoorden kunnen gekozen worden, om te controleren hoe jouw bedrijf hiervoor scoort. Rank Tracker houdt nauwkeurig, up-to-date ranking in de gaten.
  • Rapportage
    Met Rank Tracker worden SEO-statistieken weergegeven door middel van dashboards en rapportages. Diverse metrics kunnen gemeten worden zoals het bijhouden van zoekwoordrangschikkingen, webauditscores en rapporten van concurrenten.
  • Aantal directories
    De directories bij Rank Tracker zijn onder andere Google Search & Maps, Yahoo maps, Bing Maps en Facebook.

Rank Tracker versus andere Local SEO tools

Local SEO tools kunnen ingezet worden voor de ondersteuning van online zichtbaarheid op lokaal en regionaal niveau. De Local SEO tools helpen bij de ondersteuning om ervoor te zorgen dat je precies wordt weergegeven wanneer klanten op zoek gaan naar de dichtstbijzijnde locatie van jouw merk of bedrijf. We hebben 9 Local SEO tools vergeleken met onder andere Rank Tracker. Lees hier meer over de vergelijking van de Local SEO tools.

Local SEO met Rank Tracker

Rank Tracker is all-in-one platform voor SEO. De marketing tool heeft een ingebouwde ranktracker, zoekwoordzoeker, SERP-checker en web audit. Met Rank Tracker kun je trefwoord-rangschikkingen op meerdere websites en zoekmachines volgen.

Met de juiste tool kunnen alle gegevens van het bedrijf vanuit één interface beheerd en geoptimaliseerd worden. Maar… bij Local SEO is het niet alleen een tool aanzetten. De tool is een goede ondersteuning bij Local SEO activiteiten, maar het denkwerk is de belangrijkste factor. De juiste methode hanteren, strategieën bedenken en de juiste instellingen voor de tool neerzetten wordt gedaan door het denkwerk. Een mix van methode, aanpak en tooling zorgt ervoor dat de online zichtbaarheid wordt vergroot en dat jouw bedrijf optimaal resultaat behaalt. Neem contact op met onze Local SEO expert om te zien hoe Local SEO voor jouw bedrijf ingezet kan worden.

Local Search tool kiezen

Welk systeem werkt voor welke uitdaging het beste? En hoe sluit je ze soepel op elkaar aan? Ik leg je alle kaders graag uit.

Stel mij een vraag

Clarissa Filius, Local Search specialist

Lennart Ruigrok