Localistico

Online zichtbaarheid optimaliseren

Localistico is een Local Search tool. Kijk hier voor een vergelijking van meerdere Local SEO tools.

Wat is Localistico?

Localistico is een marketing- en analyse platform voor fysieke bedrijven. De Local SEO tool stelt fysieke locatiegebaseerde bedrijven in staat hun online-naar-offline marketing capaciteiten te verbeteren. Localistico biedt ondersteuning met functies zoals geautomatiseerde lokale advertenties, vergelijkende concurrentieposities en veilige locatiegegevens. De gegevens worden gesynchroniseerd met platformen zoals Google, Apple, Facebook, Foursquare en Bing.

Met Localistico worden marketingcapaciteiten verbeterd en lokaal bewustzijn vergroot, waardoor online engagement wordt omgezet in offline verkoop.

Local Search Optimalisatie

Bij Local SEO is het niet alleen een tool aanzetten. Een juiste mix van tooling, aanpak en methode zorgt voor een optimaal resultaat. Bij Local Search Optimalisatie van Booming wordt resultaat behaald door tooling en het denkwerk achter Local SEO te combineren. Er wordt gewerkt vanuit optimalisatie van Google My business profielen, ranking verbeteren in Google Search & Maps en het vergroten van engagement van bezoekers.

Overzicht Local SEO features Localistico

De features beschrijven de omvang van de mogelijkheden van de tool en ondersteunen het personalisatieproces.

 • Reviewmanagement
  Bij Localistico kan de online reputatie bewaakt, beheerd en verbeterd worden op alle grote platformen en mappen. Met Localistico worden reviews bijgehouden en je kan vanuit deze omgeving antwoorden op de reviews.
 • Local ads
  Localistico automatiseert geografisch getargete campagnes om lokaal bewustzijn te genereren en lokale klanten met hoge intentie vast te leggen.
 • Rapportage
  Localistico geeft inzichten in prestaties van Local SEO activiteiten. Campagnestatistieken kunnen verzameld worden, om controle te hebben over de statistieken.
 • Aantal directories
  De directories bij Localistico zijn onder andere Google Search & Maps, Bing Maps, Apple Maps en Facebook.

Localisitico versus andere Local SEO tools

Local SEO tools kunnen ingezet worden voor de ondersteuning van online zichtbaarheid op lokaal en regionaal niveau. De Local SEO tools helpen bij de ondersteuning om ervoor te zorgen dat je precies wordt weergegeven wanneer klanten op zoek gaan naar de dichtstbijzijnde locatie van jouw merk of bedrijf. We hebben 9 Local SEO tools vergeleken met onder andere Localistico. Lees hier meer over de vergelijking van de Local SEO tools.

Local SEO met Localistico

Localistico ondersteunt bedrijven bij het verbeteren van marketing capaciteiten en het vergroten van lokale bewustzijn. Localistico biedt presence management, local ads, reputatiemanagement, winkelpagina’s en lokale analyse aan. Presencemanagement staat in het teken van het vergroten van online zichtbaarheid op lokaal niveau.

Met de juiste tool kunnen Local SEO activiteiten vanuit  één omgeving beheerd en geoptimaliseerd worden. Maar… het gaat niet alleen om de tool. Het denkwerk achter Local SEO is een belangrijke factor. Naast tooling moet er nagedacht worden over de juiste methode en aanpak. Een mix van al deze factoren vergroot de online zichtbaarheid en zorgt voor een optimaal resultaat.  Neem contact op met onze Local SEO expert om te zien hoe Local SEO voor jouw bedrijf ingezet kan worden.

Local Search tool kiezen

Welk systeem werkt voor welke uitdaging het beste? En hoe sluit je ze soepel op elkaar aan? Ik leg je alle kaders graag uit.

Stel mij een vraag

Clarissa Filius, Local Search specialist

Lennart Ruigrok