BrightLocal

De local SEO tool voor online zichtbaarheid

BrightLocal is een Local Search tool. Kijk hier voor een vergelijking van meerdere Local SEO tools.

Wat is BrightLocal?

BrightLocal is een all-in-one local marketing software voor SEO. Een Local SEO tool dat controle geeft over SEO, bedrijfsvermeldingen en online reputatie. Met BrightLocal kan je lokale rankings verbeteren, online zichtbaarheid vergroten, citations opbouwen en reputatie beheren. De diensten van BrightLocal worden aangeboden voor bureaus, kleine bedrijven en bedrijven die meerdere vestigingen hebben.

Local Search Optimalisatie

Bij Local SEO is het niet alleen een tool aanzetten. Een juiste mix van tooling, aanpak en methode zorgt voor een optimaal resultaat. Bij Local Search Optimalisatie van Booming wordt resultaat behaald door tooling en het denkwerk achter Local SEO te combineren. Er wordt gewerkt vanuit optimalisatie van Google My business profielen, ranking verbeteren in Google Search & Maps en het vergroten van engagement van bezoekers.

Overzicht Local SEO Features van Brightlocal

De features beschrijven de omvang van de mogelijkheden van de tool en ondersteunen het personalisatieproces.

 • Review management
  Met BrightLocal kun je de online reputatie van het bedrijf beheren. Vanuit de tool worden reviews gegenereerd, beoordelingswaarschuwingen gegeven, alles in de gaten gehouden en je kan vanuit de tool reageren op de reviews.
 • Rank tracker
  Rankings kunnen worden bijgehouden in de Local Search Audit van BrightLocal.
 • Citation finder
  BrightLocal biedt de optie om lokale citations bij te houden. Daarnaast biedt het ook kansen om nieuwe citationsites te vinden.
 • Rapportage
  Lokale ranglijsten, lokale SEO, reviews en citations kunnen weergegeven worden in diverse dashboards.
 • Aantal directories
  De directories bij BrightLocal zijn onder andere Google Search & Maps, Yahoo maps, Bing Maps en Facebook. BrightLocal heeft in totaal 18 directories die in Nederland gebruikt kunnen worden.

BrightLocal heeft de doelgroepen ingedeeld in drie categorieën: enterprises, kleine bedrijven en bureaus.

BrightLocal versus andere Local SEO tools

Local SEO tools kunnen ingezet worden voor de ondersteuning van online zichtbaarheid op lokaal en regionaal niveau. De Local SEO tools helpen bij de ondersteuning om ervoor te zorgen dat je precies wordt weergegeven wanneer klanten op zoek gaan naar de dichtstbijzijnde locatie van jouw merk of bedrijf. We hebben 9 Local SEO tools vergeleken met onder andere BrightLocal. Lees hier meer over de vergelijking van de Local SEO tools.

Local SEO met BrightLocal

BrightLocal is een een all-in-one local marketing tool. De Local SEO tool biedt een Local toolkit aan met daarin de rank checker, citation tracker, local search audit en Google My Business-audit. Daarnaast geeft de tool aandacht aan reputatiemanagement.

Met de juiste tool kun je gegevens van het bedrijf vanuit één interface managen. Maar… bij Local SEO is het niet alleen even een tool aanzetten. Het denkwerk achter Local SEO is een belangrijke factor. De juiste instellingen voor de tool moeten goed worden neergezet en de juiste methode moet gehanteerd worden. Een mix van methode, aanpak, tooling en een duidelijk doel zorgt voor online zichtbaarheid en optimaal resultaat. Neem contact op  met de Local SEO expert voor meer vragen over de tool of Local SEO.

Local Search tool kiezen

Welk systeem werkt voor welke uitdaging het beste? En hoe sluit je ze soepel op elkaar aan? Ik leg je alle kaders graag uit.

Stel mij een vraag

Clarissa Filius, Local Search specialist

Lennart Ruigrok